NOTÍCIES

Gent Corrent
Ahir, per mi de manera sorprenent, va sortir una notícia al diari El Periodico on parlava de la integració de les persones discapacitades a partir d'una castellera fent una bonica metàfora sobre la utilitzat de tothom en un castell per fer pinya i la necessitat de què a la societat es faci la mateixa pinya per a poder integrar a les persones amb alguna discapacitat, és un gran repte, i difícil d'aconseguir però amb un granet de sorra de cadascú i unes bones polítiques integradores, es podrien fer grans passos.

El dia a dia dels discapacitats
Ahir veient les notícies, vaig veure la següent a TV3 i em va fer pensar i reflexionar que a vegades la mateixa societat fa més discapacitats a aquelles persones que no entren dins dels barems de "normalitat", ja que si se'ls hi treuen les eines que els ajuden a ser capacitats, com volem que estiguin integrats?

El Pla "No te rindas nunca"
La Fundació ONCE i més concretament la seva entitat d'inserció laboral per als discapacitats FSC Inserta, ha creat un pla per a ajudar a joves discapacitats entre 16 i 25 anys a trobar feina.


Cicle de conferències
A la Fundació Privada FUPAR a Terrassa es van iniciar un seguit de conferències mensuals. Tenen com a objectiu generar espais de trobada, d'aprenentatge i de reflexió sobre les necessitats i suports per a la persona amb discapacitat intel·lectual i per a les seves famílies. Aquestes xerrades són gratuïtes i estan obertes al públic.

Special Olympics
En breu es tornen a celebrar els Special Olympics. Aquest any es realitzen a Calella i en la seva presentació com a estrelles convidades van estar el Gerard Piqué, el Luís Suárez i l'Ona Carbonell.


Per a aquells que no sàpiguen que és aquest esdeveniment, faig dues pinzellades. És l'esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i un estímul al treball diari i una excel·lent oportunitat per demostrar a la societat les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat. A més, són un punt de trobada de milers d’atletes, entrenadors, famílies i societat civil perquè els Jocs són competició però també convivència, activitats socials, lleure i sobretot reconeixement pel paper que les persones amb discapacitat intel·lectual juguen a la nostra societat.


Els jocs Special tenen lloc cada quatre anys. A Catalunya, se celebren des de l’any 1988 quan van tenir lloc a Lleida. Des d’aleshores altres ciutats han acollit aquest esdeveniment amb clara vocació internacional: Igualada (1990), Barcelona (1992), Granollers(1994), Reus (1996), Figueres (2000), Badalona (2004), Lloret de Mar (2006) i Barcelona- Vilanova i la Geltrú (2012). En aquests últims Jocs, hi van participar 1.200 esportistes catalans, de la resta de l’Estat i de delegacions estrangeres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada